Tilbakeblikk på strikkeåret 2013

En oppsummering av strikkeåret 2013 er på sin plass.

Jeg startet året med å føre lister over alt jeg strikket.
Dette gikk veldig bra, bortsett fra at jeg ble litt sløv de siste månedene, med hensyn på å føre opp alle kjøkkenklutene jeg har strikket.
Jeg har nok minst bikket 40 kluter, hvorav sikkert 8 av de fortsatt ligger i en egen pose klare for trådfesting!

2013 – strikk

3 skappelgensere (to store – bomull og alpakka’n, en liten)
7 par raggsokker
7 par pulsvarmere
6 par grytekluter
9 pannebånd
6 luer
1 sitteunderlag
1 vottepar

36 + kjøkkenkluter (disse har jeg kommet helt ut av tellinga på!)

2013 – hvem fikk hvor mye?

Gaver: 16
Meg selv: 4    
Mamsen: 11
Lillesøster: 7
Kan selges: 4 (her har jeg nok ikke helt tellinga, for vet det er mer!)
Ble solgt: 7

Overraskende mye har blitt gitt bort i gaver! Så noen har fått varmet seg godt i dette året som har rast forbi. Produktene som har blitt solgt har kun blitt solgt innad i familien.
De som har fått mest er mamsen og lillesøster, de fikk t.o.m sine egne ‘kategorier’ for de fortjente å skille seg ut fra resten av gavekategorien.
Mamsen har fått raggsokker, pulsvarmere, votter, pannebånd og kjøkkenkluter, mens lillesøster har fått påfyll av pulsvarmere, pannebånd og en skappelgenser (som mamsen skal ta av pinnene og sy i sammen – jeg la den igjen da jeg var i Sarpsborg, for å slippe og sende den, så bilder kommer senere!).

Egostrikk har det blitt overraskende lite av, så der har jeg en jobb å gjøre! 😉

Uferdige prosjekter fra fjoråret som blir med inn i 2014

1 brun/lyseblå stripete hundegenser til Minken ( 70% ferdig!)
1 brun/rosa skappel til meg (tror det kun gjenstår 5 cm med strikk før sammensying!)
1 par revevotter (halvferdige)
1 blå bomullsskappel (kun sy sammen)
1 litagogenser (som stoppet helt opp etter at jeg kom hjem fra Sarpsborg)

Her har jeg ‘såvidt påbegynt genseren’ i november.

Mål for 2014

Jeg er en som tyr til kjøkkenkluter når jeg ikke orker å tenke, eller må skynde meg å finne noe å ha ‘mellom hendene’ når mannen finner ut at nå skal vi se en serie. Da tar jeg det enkleste og nærmeste jeg har tilgjengelig.
Litagogenseren er faktisk kurrant seriestrikk den også, og forøvrig både hundegenseren og revevottene også, men de krever at jeg får sjekket ut hvor jeg er og hva jeg skal gjøre som neste trekk og kan være avhengig av at jeg må stoppe serien for å kontrollere ting underveis, så slik sett passer dette seg bedre som ‘alene-strikk’. 😉

Litagogenseren må jeg ‘sette meg inn i igjen’, måle opp hvor langt jeg har kommet. Bolen er nesten klar for kua, og da vil jeg gjøre klar armene først, før jeg tar fatt på kumønsteret til slutt!
Om jeg har riktige pinner til armene vet jeg heller ikke (selvom alt dette i utgangspunktet skal være i boks!), så det må sjekkes ut i løpet av helga.

Hundegenseren, revevottene og den rosa/brune skappelgenseren min burde blitt gjort ferdig før jeg fortsetter på Litago’en min. Det er så lite som gjenstår at det er en skam!

 – strikke mer egostrikk og mindre kjøkkenkluter på måfå!
 – prøve meg på symaskin
 – ikke la ufo’er få lov til å formere seg over lengre tid

Når dette er sagt, har jeg vært svært effektiv og strikket meg en ny vaffellue og et vaffelpannebånd (som jeg glemte å ta bilde av) nå etter jul!, samt 4 kjøkkenkluter som ble til i romjula, påske- og vårinspirert! Vaffelluer er morsomme å strikke og jeg syns de vokser så fort nettopp pga mønsteret.
Her har en ‘tricolor’ blitt til og den er bare MIN! 🙂

Da ønsker jeg alle et riktig godt nytt år!
Jeg er spent på hva strikkeåret 2014 vil bringe – jeg skal i hvertfall notere ned alt som strikkes, så jeg kan sammenlikne til neste år!
Moro er det! 🙂