Askeladden som kappåt snø

Fikk ferdig et par Askeladden-votter til meg selv!
De gjør seg med x antall minusgrader rundt husveggene for tiden!

_DSC1180 _DSC1181 _DSC1183 _DSC1188

Disse er strikket i Sandnes Peer Gynt garn. Kanskje ørlite store i størrelsen (perfekt å ha utenpå slike tynne, vanlige fingervanter for ekstra isolasjon!), men sett bort i fra det virker passformen i seg selv veldig god! 🙂

Og Askeladden kan man strikke i utallige varianter! Mine endte opp som tofargede med en fin kontrastkant nederst på vrangborden! Syns slike kontraster blir så fine! 🙂

Da har det så sannelig blitt fredag igjen og jeg har brukt formiddagen til å få unna litt huslige gjøremål, og har nettopp sittet og notert ned hva jeg har lyst til å strikke til jul og bursdager i år.
En oppskrift jeg ble forelsket i for noen år siden, men som bare har ligget og luret skal komme på pinnene – som julegave!
Det er så mye jeg har lyst til å strikke! Og for første gang i hele mitt liv tror jeg, blomstrer det over med egostrikkelyst!
Det føles både ‘nytt’ og deilig befriende ut! 🙂

Men fortvil ikke, det dukker nok opp både strikkede og sydde produkter i nettbutikken gjennom året allikevel. 🙂 , men jeg skal bli ørlite flinkere til å prioritere meg selv.
Jeg har som kanskje ikke alle har fått med seg (da jeg ikke har frontet det så høyt her inn på bloggen) fibromyalgi, noe som gjør at jeg ofte surrer rundt i min egen grøt under topplokket, med småverk i store deler av kroppen, gjennom hele dagen.
Fjorårets blogging var endel preget av det. Hadde ingen stor blogglyst, og produserte en hel del for salg i stedet.
En hel del av det produserte ble gitt bort/solgt innad i familien og noen få produkter ble solgt gjennom nettbutikken.
Men energien jeg la ned i å produsere for salg gikk kanskje mer opp i spinninga enn vinninga.
I en periode ble jeg nesten ‘stresset’ av å skulle strikke til meg selv, fordi jeg heller skulle strikket til nettbutikken, og det endte opp med at jeg ikke orket å strikke til meg selv, fordi det føltes ‘feil’ (og ‘feil’ er jo noe strikking absolutt ikke skal føles som!).

DSC_3928

Strikkeproduksjonen i fjor gikk ut på å prøve å føle seg nyttig / føle at man bidro med noe i samfunnet. Fibromyalgien vanskeliggjør en vanlig arbeidssituasjon for meg.
Strikking er forøvrig noe jeg kan gjøre her hjemme til tross for verking. Kjekt å ha noe i hendene og syssle med når man slapper av i sofakroken under tepper og pledd. Da får man i det minste ‘gjort noe’ oppe i all ‘elendigheten’.
Og å opprette en nettbutikk den gangen jeg gjorde det (jeg er verdensmester i å surre med årstall pga ‘fibrotåka’), var for å gi meg selv en ‘slags jobb’.
En ‘jobb’ som til tider nesten har blitt for mye det også… :O

Så selvprioritering er ikke det jeg skal feie under teppet i år.
Men det vil nok komme noe ‘fint småtteri’ i nettbutikken også, så ikke gi helt ‘slipp på meg enda’! 😉

Da avslutter jeg ukas (noe lange) innlegg med bilde og link til 2 jakker/kofter som skal bli mine i år. 🙂 Gleder meg til å begynne med de!

7 6
Nancy-kofte & ‘Fana’-kofte

Ha en riktig god strikkehelg! 🙂